GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

HRVATSKI SELJAČKI SAVEZ: SELJACI GLASUJETE ZA LENARTA!

U prepunoj dvorani doma u Novoj Subockoj pored Novske predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza i zamjenik predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mijo Latin pozvao je sve članove da izađu na izbore i svoj glas daju u 6. izbornoj jedinici Željku Lenartu. Latin je rekao da danas nažalost u Hrvatskom saboru nema niti jednog poljoprivrednika a da će nakon ovih izbora biti barem jedan i to Željko Lenart.

 „Sadašnje stanje pokazuje koliko su selo i seljaci važni ovoj Vladi jer su u poljoprivredi uništili sve što se uništiti moglo“, nije skrivao svoje ogorčenje Mijo Latin, koji je pri tom pobrojao „sve grijehe“ aktualnog ministra poljoprivrede. Rekao je da očekuje od nove Vlade radikalni zaokret u poljoprivrednoj politici koja mora biti usmjerena prema malim poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima i pametnom korištenju sredstava EU što do sada nije slučaj. Pohvalivši zalaganja hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir za hrvatske poljoprivrednike, Latin je rekao da vjeruje da će ona u Željku Lenartu kao saborskom zastupniku koji će zastupati poljoprivrednike naći dobrog sugovornika, jer kako je rekao, „Lenart dobro razumije probleme s kojima je hrvatska poljoprivreda danas suočena te je svjestan da bez poljoprivrede nema niti proizvodnje hrane a bez hrane ne možemo živjeti“.


Željko Lenart je istaknuo da će se zalagati da svatko može dostojno živjeti od svog rada, te će poseban naglasak staviti na izmjenu nepravednih zakona. Jedan od njih je i onaj o poljoprivrednom zemljištu koji onemogućava obiteljska gospodarstva da uđu u posjed poljoprivrednog zemljišta. “Bez poljoprivrednog zemljišta nema niti proizvodnje hrane“, rekao je Lenart, „a samodostatnost u proizvodnji hrane temelj je suvereniteta svake države.“ Kritizirajući Vladu koja poljoprivredno zemljište dodjeljuje samo velikima ili ga ostavlja da na njemu raste šikara, Lenart je rekao da je takva kratkovidna politika demotivirajuća posebno za mlade ljude koji zbog toga napuštaju selo ali i Hrvatsku. „Nećemo rasprodavati svoju djedovinu da bi mogli preživjeti. Smijenit ćemo lošu Vladu koja ne zna gospodariti onim što imamo i osigurati ćemo svakom da ostane na svom ognjištu i ima normalne uvjete za život“, rekao je Lenart. Okupljene su pozdravile i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, zamjenica župana Anita Sinjeri ibrišević i načelnica Općine Majur Klementina Karanović. Poseban 
pljesak dobio je Siniša Kesić, koji se obratio u ime novljanskih 
HSS-ovaca obećavši Željku Lenartu pobjedu u Novskoj, jer kako je istaknuo, „HSS u Novskoj osigurao je pobjedu Marijani Petir, Ivi Žiniću i Aniti Sinjeri Ibrišević ali i Kolindi Grabar Kitarović. Uvjereni smo da ćemo pobjedu donijeti i Željku Lenartu“.

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi