GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

SDP PROVODI INDUSTRIJALIZACIJU RURALNOG PROSTORA

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir, kandidat HSS-a u VI. Izbornoj jedinici Željko Lenart i zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević obišli su u četvrtak 05.11.2015. godine u pratnji Siniše Kesića, predsjednika HSS-a Novska poljoprivredna obiteljska gospodarstva na području gradova Novske i Popovače. 

Čestitajući Marku Gračakoviću, proizvođaču mlijeka i sira iz Stare Subocke na osvojenom drugom mjestu za dimljeni sir, Petir je rekla kako je taj OPG uspješan jer gospodin Gračaković nije ulazio u zaduživanja i kredite a kada se je našao pred zidom, nije se predao već je počeo prerađivati mlijeko i svoje proizvode prodavati na kućnom pragu te u manjim trgovinama. S resursima koje ima, u doista teškim uvjetima u kojima se nalazi mljekarski sektor, s niskom otkupnom cijenom mlijeka koja pogađa sve proizvođače, Gračaković , upošljava na svom OPG-u cijelu obitelj i još dodatno nekoliko radnika. Ipak ga brine odbijenica koju je dobio po natječaju za mjeru 4.1. iz Programa ruralnog razvoja jer je planirao proširiti proizvodnju i izgraditi dodatne kapacitete, no bez tog novca, u takvu investiciju ipak ne može krenuti samo vlastitim sredstvima.

Petir je rekla da je vidljivo po sadržaju pravilnika koji je izradilo Ministarstvo poljoprivrede kao i rezultatima natječaja da je taj novac od samog početka bio namijenjen velikim koncernima a ne malim poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima te da vjeruje da će na ovakvu raspodjelu novca reagirati i Europska komisija. Petir je rekla da očigledno ovakvo ponašanje vladajuće garniture pokazuje odusustvo odgovornosti i osjećaja za hrvatsko selo te SDP-ova Vlada novcem namijenjenim očuvanju ruralnog prostora provodi industrijalizaciju ruralnog prostora što je sramotno. Dodala je da je nužno promijeniti ljude koji osmišljavaju takvu politiku protivnu interesu hrvatskog sela i poljoprivrednika te je svoju podršku na predstojećim izborima  u VI. Izbornoj jedinici dala Željku Lenartu, potpredsjedniku ŽO HSS-a SMŽ, jedinom budućem zastupniku koji se bavi poljoprivredom i vodi vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

„Dugo godina se bavim problemima poljoprivrede u županiji, i kao pročelnik i kao dožupan, ali sam se bavio i jednim drugim aspektom, a to je povezivanje turizma i poljoprivrede i razvoj kontinentalnog turizma gdje je upravo poljoprivreda ta koja bi trebala plasirati svoj proizvod u turizam i donijeti dodanu vrijednost. U ruralnom prostoru treba razvijati i druge djelatnosti osim poljoprivrede - turizam, obrtništvo, malo poduzetništvo... Trebaju se omogućiti pristojni životni uvjeti da ljudi ostanu živjeti na selu, da se ne zatvaraju škole bez obzira koliko ima učenika, da infrastruktura bude ljudima na usluzi, da imaju i Internet i vodu i kanalizaciju i sve ono što svaki čovjek treba imati,“rekao je Lenart naglašavajući da je tim više ovakva raspodjela sredstava koju je ministar Jakovina proveo skandalozna jer je novac namijenjen poljoprivrednim gospodarstvima i ruralnom razvoju, dao suprotno ciljevima zajedničke poljoprivredne politike EU velikim tvrtkama.

Obilazeći OPG Vjekoslava Posarića u Voloderu koji se između ostalog bavi i uzgojem autohtone pasmine konja Hrvatski hladnokrvanjak, Lenart je podsjetio da su upravo on i Marijana Petir u Sisačko-moslavačkoj županiji uveli poticaje za očuvanje autohtonih pasmina konja. Na OPG-u Posarićevih radi cijela obitelj, no kako su naglasili, situacija na tržištu je izuzetno loša,  i ako se nešto hitno ne promijeni, opstanak njihovog gospodarstva bit će doveden u pitanje. Lenart je rekao da je jedan od njegovih glavnih ciljeva suzbijanje nepoštene trgovačke praske te uvođenja reda na tržište poljoprivrednih proizvoda a da bi se to ostvarilo potrebna je politička volja koja će dovesti do toga da Ministarstvo poljoprivrede počne brinuti o obiteljskim gospodarstvima i štiti njihove interese a ne interese razno raznih nakupaca i prekupaca kao što je danas slučaj.

Hrvatski seljački savez pozvao je poljoprivrednike da glasaju za Željka Lenarta jer je analiza svih kandidacijskih lista pokazala je da je Željko Lenart jedini poljoprivrednik na svim listama u svim izbornim jedinicama.

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi