GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

VIJEĆNICI HSS-A BRINU O STANOVNICIMA ŽUPANIJE

Na 14. sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj u utorak, 24. studenog 2015. godine, koalicija HSS, HDZ, HSP AS, HKS dobila je podršku većine članova/ica u skupštini za donošenje Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije, čime je broj Upravnih odjela smanjen sa deset na osam.  Naglašeno je da neće biti otpuštanja, ali će biti određenih preraspodjela zaposlenika i odlazaka u mirovinu, a smanjenjem Upravnih odjela se postiže dugoročna ušteda.

Na Aktualnom satu vijećnik Hrvatske seljačke stranke Dražen Pejaković je predložio zamjenici župana Aniti Sinjeri-Ibrišević da u suradnji sa Upravnim odjelom za prosvjetu kontaktira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u cilju dobivanja dopusnice za jednu od srednjih škola na području županije radi uvođenja novog zanimanja za agroturističkog tehničara. To zanimanje postoji u Daruvaru i Zagrebu, a prijedlog je motiviran činjenicom, da su mladi iz naše županije putovali u Zagreb i nakon završetka obrazovanja za taj smjer im se pruža mogućnost za upisivanje Agronomskog fakulteta. Smjer Agroturistički tehničar je spoj poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva čime dobivamo kadrove za kvalitetno vođenje OPG-a koji bi mogle polaziti i starije nezaposlene osobe.

Zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević je pozdravila ovu inicijativu od vijećnika Pejakovića i obećala se zauzeti da se provjere mogućnosti i uvjeti, te će kontaktirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja radi potrebnih dozvola i dopusnice, jer je ova inicijativa u cilju razvoja poljoprivrede i gospodarstva.

Drugo pitanje je vijećnik Pejaković uputio ravnatelju Županijske uprave za ceste i županu Ivi Žiniću vezano za infrastrukturu i usporeni tempo gradnje županijskih cesta, čime je vijećnik Pejaković osudio novi Pravilnik Ministarstva prometa koji je doprinio smanjenju sredstava sa državne razine za gradnju i sanaciju županijskih i lokalnih cesta, te istaknuo kako su Uprava HC-a i Ministarstvo prometa trebali ustrojiti kompenzacijski fond iz koje bi se pomoglo ŽUC-evima diljem Hrvatske da nastave planove gradnje, a ovom odlukom je narušena sigurnost prometa na cestama i usporena obnova istih. Za Plan gradnje u 2016. godini vijećnik Pejaković je predložio da se nakon mnogo godina obnovi cesta, koja je u cilju razvoja turizma, između Gline i Topuskog na pravcu Gređani-Hrvatsko selo Ž3229 u dužini 2 km, te zbog poljoprivrednih proizvođača cesta od Pokupske Slatine do Zaloja Ž3195 u dužini 1.7 km. Zbog zahtjeva iz Općine Lipovljani postavio je upit da se asfaltira Sajmišna ulica L33137, a koja je bila u Planu gradnje za 2015.godinu, ali nije realizirana, te da predloženo uvrsti u 2016. godine, a načelnik Općine Lipovljani ju je obećao sufinancirati.

Vijećnica Hrvatske seljačke stranke Maja Romarić je u nastavku Aktualnog sata postavila pitanje temeljem zahtjeva mještana općine Lekenik vezano uz asfaltiranje županijske ceste broj Ž3230 od državne ceste D30 kroz naselje Poljana Lekenička. Izrazila je zanimanje  za sanaciju najkritičnijeg dijela ceste u dužini 250 metara koja vodi do ulaska u naselje Poljana Lekenička, a ista je devastirana kada je građen nadvožnjak preko nedavno završene dionice autoceste Zagreb-Sisak na navedenome mjestu. Iako je sanacija navedene prometnice potrebita u potpunoj dužini od 450 metara do kraja naselja, istaknula je kako mještani smatraju da je najvažnije sanirati prvenstveno glavni dio prometnice koja vodi u naselje Poljana Lekenička, a i ista je najprometnija. Slijedom navedenoga molila je pismeni odgovor.

Potpredsjednik Županijske skupštine iz redova Hrvatske seljačke stranke dr. Miroslav Petračić je postavio pitanje o raspisivanju natječaja za studentske kredite i predložio je da se ubuduće sjednice skupštine održavaju i u drugim dijelovima županije, radi toga da se svima dade jednaka važnost i da ni na taj način niti jedna sredina ne bude zapostavljena.

 

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi