GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

„HVALA NA PONUDI, NISMO ZAINTERESIRANI ZA VAŠE MILIJUNE, ŽELIMO ČIST ZRAK, VODU I ZEMLJU“ – PORUKA JE MLADIH IZ DVORA

Marko Tepšić, mag.ing. šumarstva iz Dvora, predsjednik Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke Dvor, dvadesetšestogodišnji mladić, bivši top student Šumarskog fakulteta u Zagrebu, a danas pripravnik u Hrvatskim šumama iznio je svoj stav o izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada u svom kraju.

 

„Jasno i glasno moj stav o izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada je protiv, ne trebaju nam milijuni, želimo čist zrak, vodu i zemlju. Želimo razvijati ekološku, a ne nuklearnu poljoprivredu.

Mediji u vijestima prikazuju starce u Dvoru i njihove govore te stvaraju iskrivljenu sliku života u Dvoru. Ovim putem želim pokazati da u Dvoru postoje i mladi, školovani, sposobni ljudi koji žele ostati na svojim ognjištima i kojima je stalo do njihovog kraja. Svi mi imamo dužnost i obavezu prema svom zavičaju. Mladi u Dvoru nemaju posla i nemaju primanja, jedino što imamo je čista priroda, a sad nam netko želi i to uzeti, no nećemo im dopustiti.

Kao mag. ineženjer šumarstva dobro znam koliko je ovaj kraj bogat šumom, prirodnim izvorima vode, imamo rijeku Unu i na nama je da je zaštitimo. Smatram da trebamo razvijati eko turizam i ekološku poljoprivredu. Apeliram na vodstvo Općine Dvor da su to projekti za koje se treba zalagati, a nažalost već godinama se po tom pitanju ne radi ništa. Ovaj kraj ima blagodati koje treba iskoristiti i uz pravo vodstvo, uz mlade ljude, možemo i moramo iskoristiti svoje prednosti, a to sigurno nije odlagalište radioaktivnog otpada.

Moja poruka Državnom zavodu za radiološku i nuklearnu sigurnost je hvala na ponudi, ali nismo zainteresirani. Slovenija gradi odlagalište za svoj dio otpada i tu vidim mogućnost gdje bi se mogao skladištiti i naš otpad. Malog čovjeka nitko ne pita, a pošto smo mali moramo biti glasni i recimo jasno: „NE ODLAGALIŠTU RADIOAKTIVNOG OTPADA U DVORU!“

 

 
 
 
 

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi