GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

NAŠA SNAGA SU EKOLOŠKI PROIZVOĐAČI, A NE ODLAGALIŠTE NUKLEARNOG OTPADA!

Danas, 3. ožujka 2016. godine s početkom u 16 sati, i sutra, 4. ožujka 2016. godine s početkom u 11 sati u Dvoru se održava javna rasprava o izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada. Unatoč protivljenju Općinskog vijeća, izjašnjavanju Mjesnih odbora i lokalnog stanovništva postupak se nastavlja. Na javnoj raspravi će sudjelovati Anita Sinjeri-Ibrišević, dr.vet.med., potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije i zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije i Klementina Karanović, mag.ing. agr., tajnica Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije, načelnica Općine Majur i predsjednica Lokalne akcijske grupe „Una“.

Anita Sinjeri-Ibrišević je još na javnoj raspravi u Zagrebu ustvrdila kao javne rasprave „služe samo radi provedbe procedure, ali se mišljenja onih koji raspravljaju ne uvažavaju. Nadamo se da tako neće biti i s ovo raspravom i zato pozivam sve građane Pounja, Sisačko-moslavačke županije, sve udruge i ostale zainteresirane kao i susjede iz Bosne i Hercegovine da dođu danas i sutra u Dvor, te da i danas pokažemo da su građani Sisačko-moslavačke županije protiv izgradnje ovakvog odlagališta. Sisačko-moslavačka županija gradi budućnost na razvoju poljoprivrede i turizma, naročito ekološke poljoprivrede, što potvrđuje preko 30 ekoloških proizvođača samo s područja Dvora.“

Klementina Karanović je razočarana cjelokupnim postupkom odabira lokacije te tvrdi „nitko me ne može uvjeriti da je lokacija Trgovske gore ili sad nova lokacija vojarne Čerkezovac odabrana na pošten način. Pozivam predlagače Nacionalnog programa da u isti uvrste obavezu odabira lokacije na demokratskim osnovama, neka Republika Hrvatska objavi javni poziv na koji će se moći javiti svi zainteresirani gradovi i općine, pa neka se onda i Dvor javi ako to želi.“

Prošle godine su eurozastupnica Marijana Petir i Lokalna akcijska grupa „Una“ organizirali konferenciju u Dvoru s temom „Treba li Hrvatskoj odlagalište radioaktivnog otpada?“ na kojoj je sudjelovao i Franc Bogović, eurozastupnik i bivši gradonačelnik Krškog, a nedavno su hrvatski i slovenski eurozastupnici posjetili Nuklearnu elektranu Krško, nakon čega je Marijana Petir potvrdila kako Republici Hrvatskoj ne treba odlagalište nuklearnog otpada. Nisko i srednje radioaktivni otpad koji nastaje kao posljedica medicinskih istraživanja i liječenja te polovicu radioaktivnog otpada koji moramo zbrinuti nakon prestanka rada Nuklearne elektrane Krško, ako je to moguće i ako je to u interesu obiju država, treba riješiti zajednički u okviru dijaloga sa Slovenijom.

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi