GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

„UVIJEK SE BORIM I NE POSUSTAJEM PRED PREPREKAMA“

Asocijacija žena Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije „Hrvatsko srce" održala je svoju redovnu skupštinu u petak, 11.3.2016. godine u Hrvatskom domu u Petrinji. Skupštini je nazočila i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir. Ona je rekla da žene imaju različite sposobnosti i talente koji se premalo koriste u današnjem društvu. „Iz statistika vidimo da žene završavaju fakultete u većem broju od muškaraca, ali kasnije kao da se negdje izgube jer ih nema na pozicijama na kojima se odlučuje, primjerice, u upravnim odborima tvrtki ili u politici. To znači da u društvu još uvijek nismo uspjeli postići ravnotežu koju želimo, a to je da osiguramo konkretne mjere koje će ženama pomoći da uspiju uskladiti obiteljski i poslovni život.“, rekla je Petir. Istaknula je kako žene koje su se odazvale skupštini svjedoče da HSS drži do mišljenja žena, posebno na području SMŽ jer iz redova HSS-a dolaze mnogobrojne dužnosnice. „Nikada nismo radili razliku između žena i muškaraca, već smo otvarali prostor najsposobnijima, onima koji su se najviše isticali i pokazivali najviše inicijative. Imamo ravnotežu bez uvođenja kvote u našu organizaciju, no svjesna sam da nije svugdje tako i da se ponekad one ključne odluke ne donose na službenim tijelima, nego negdje drugdje što je protivno demokratskim načelima. Moramo mijenjati naš mentalitet i stvarati okruženje koje će biti prijateljsko prema ženama, vrednovati sposobnost i cijeniti nečije kvalitete bez obzira kojeg spola ta osoba bila.", rekla je Petir. Marijana Petir ispričala je i kako je to biti žena u Europskom parlamentu. „Poznato je da se ja uvijek borim i ne posustajem pred preprekama, nego ih nastojim savladati, nešto iz njih naučiti i biti ohrabrenje svim drugim ženama, ali i svima onima koji svoj posao žele raditi marljivo, časno, pošteno i radišno, kao što i ja pristupam svom poslu. Naravno da ne pripadam grupi žena koje će za sebe tražiti neku prednost ili privilegiju zbog toga što su žene. To nije moj stil jer se dokazujem radom, sposobnostima, svojim kvalitetama, odnosom prema drugim ljudima i mislim da je to nakon ovih kratkih godinu i pol mog mandata u Europskom parlamentu itekako prepoznato.", naglasila je Petir.

Podršku ženskom dijelu HSS-a došao je dati i Krešo Beljak, samoborski gradonačelnik, potpredsjednik HSS-a i kandidat za predsjednika stranke na skorašnjim unutarstranačkim izborima. Prisutnima je rekao kako se nada da će 19. ožujka imati razloga za slavlje i da u svom timu želi imati Marijanu Petir jer smatra da zajedno HSS-u mogu vratiti sjaj koji je nekada imao. Dodao je da neće marginalizirati svoje protukandidate, već će zajedno s njima graditi bolji HSS. „Naš osnivač Stjepan Radić bio je jedan od prvih europskih i svjetskih političara koji se zalagao za žene, ne samo u politici nego i u društvu općenito, tako da je u svoje vrijeme bio avangarda hrvatske i europske političke scene. Mi smo sljedbenici Radića i njegove ideje, a najbolji dokaz da se u HSS-u žene mogu profilirati kao političarke je upravo Marijana Petir.", rekao je Beljak.
„Hrvatsko srce čine žene koje daju sve od sebe jer imaju veliko srce i samim time što smo ušli u politiku naš je cilj da to ne bude samo politika, već djelujemo kroz razne humanitarne akcije, edukacije, idemo na razne seminare, na primjer govorne za javne nastupe, jer smo mi sve jedne obične žene, majke i domaćice. Rad kroz politiku nam je malo proširio vidike, a ujedno se i družimo i pomažemo ovom društvu.", rekla je Ljiljana Križanić, predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce" SMŽ koja je na skupštini prisutnim delegatkinjama podnijela izvješće o radu.
Načelnica Općine Majur Klementina Karanović istaknula je da nije lako biti političar/ka jer u cijeloj Hrvatskoj danas vlada jako loša slika o političarima. „Dodatno je teže ako si žena, no ja recimo ne bih bila ovdje da se ustručavam i da se nekoga bojim. Mislim da sam svojim dosadašnjim radom dokazala da se mi žene trebamo držati skupa i raditi pošteno, te tako rezultat neće izostati.", rekla je Karanović.
Anita Sinjeri-Ibrišević, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije rekla je kako žene u politici ne nailaze samo na podmetanja od strane muških kolega, već i od ženskih kolegica. „To je ono nad čime se žene trebaju zamisliti. Mislim da svakome treba pružiti i ruku i priliku jer su to pozicije u kojima mi radimo za dobrobit cijelog našeg stanovništva. Znači, svi trebamo raditi zajedno, a ne jedni protiv drugih.", poručila je zamjenica župana. Dodala je kako je po struci terenska veterinarka zbog čega je većinom radila na terenu s muškim kolegama, no istaknula je da postoji velika razlika u radu s muškim kolegama u ostalim poslovima i u politici. „Meni je bilo puno ljepše raditi s muškim kolegama na terenu, dok je u politici drugačija praksa i nadam se da će se to uskoro promijeniti i da će se žene početi više uvažavati. Zaista je neophodno da u politici bude više žena kako bi se cijela ta slika prema ženama okrenula. ", poručila je Sinjeri-Ibrišević.
Skupštinu je  u ime Asocijacije žena HSS-a „Hrvatsko srce" koja slijedeće godine slavi 90 godina svog rada pozdravila Marina Kolaković, potpredsjednica HSS-a i zamjenica gradonačelnika grada Karlovca, Marijana Fabić Rusak, članica predsjedništva HSS-a i Željko Lenart, član predsjedništva HSS-a.

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi