GREEN GRAY Red

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Na ovaj dan budimo ponosni i radosni, zaboravimo ono što nas dijeli i zajedno istaknimo naše hrvatske zastave te se poklonimo sa zahvalnošću žrtvi naših branitelja, posebice onih koji su za slobodu Hrvatske položili svoj život.   Svim Hrvaticama i Hrvatima te svima onima koji Hrvatsku vole, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.  

Read more

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ 148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Read more

Vijesti

PRITISCI ZBOG PROTIVLJENJA ODLAGALIŠTU NUKLEARNOG OTPADA
ŽELJKO LENART ZASTUPAT ĆE POLJOPRIVREDNIKE U HRVATSKOM SABORU
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA BRAĆE RADIĆ

148. obljetnica rođenja Antuna i 145. obljetnica rođenja Stjepana Radića

Poštovani,

Hrvatska seljačka stranka Sisačko-moslavačke županije organizira tradicionalno, kao i svake godine do sada, obilježavanje rođendana braće Radić koje će se održati u subotu, 11. lipnja 2016. godine u njihovom rodnom mjestu, Desnom Trebarjevu s početkom u 9,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, nakon čega će se prisutnima obratiti predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak. Uz predsjednika prisustvovat će i drugi dužnosnici Hrvatske seljačke stranke iz cijele Hrvatske koji dolaze na poziv Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije i njegove predsjednice i zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir.

Sv. misa održat će se u Župnoj crkvi sv. Martina u Martinskoj Vesi s početkom u 11,00 sati a predvodit će je biskup sisački, mons. Vlado Košić. 

Antun Radić rođen je 11. lipnja 1868. godine u Desnom Trebarjevu, a tri godine kasnije na isti dan rodio se i njegov brat Stjepan Radić. Krenuvši u svijet iz obitelji siromašnih seljaka Stjepan je postao najveći hrvatski političar prve polovice 20. stoljeća, a Antun utemeljitelj hrvatske etnografije.

Koliko su braća Radić voljela Hrvatsku i hrvatski narod govore i riječi Antuna Radića „Da mi se Bog dragi dade još sto puta roditi, ja bih ga molio na koljenima: Daj, dragi Bože, da se opet rodim kao Hrvat, da opet budem Hrvat.“

Zato vas pozivamo da nam se pridružite da zajedno obilježimo obljetnice rođenja dvojice hrvatskih velikana.

 

 

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi