GREEN GRAY Red

Predsjednica

 

 Ime i prezime: Marijana Petir

 Mjesto i datum rođenja: Kutina, 04.10.1975.

Marijana Petir rođena je u Kutini, 04.10.1975.godine. Područnu školu završila je u Grabričini, osnovnu školu u Velikoj Ludini a XII.gimnaziju u Zagrebu. Završila je studij biologije i ekologije na Prirodoslovno-matematičkom  fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao i studij teologije na Instititutu za teološku kulturu laika Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem je završila i poslijediplomski studij iz Managementa neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja.

Marijana Petir zastupnica je u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te Izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru bivše jugoslavenske Republike Makedonije. Zamjenica je člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose s Izraelom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran.

Potpredsjednica je HSS-a na nacionalnoj razini i predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije. Obnašala je dužnost zamjenice župana u Sisačko-moslavačkoj županiji te saborske zastupnice u dva saziva a bila je i predsjednica Kluba zastupnika HSS-a, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, te  članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske - Europske unije. Bila je i vanjska članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora kao predstavnica Hrvatske biskupske konferencije (Katoličke Crkve). Volonterski je vodila Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije.

Marijana Petir vodila je Antinuklearnu kampanju u Hrvatskoj kojom je spriječena gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Moslavačkoj gori a organizirala je i kampanju kojom je Hrvatska proglašena zemljom slobodnom od genetski modificiranih organizama. U svom političkom i javnom djelovanju zalaže se za razvoj sela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, zaštitu okoliša i promociju tradicijskih i općeljudskih vrijednosti.

 

 

 

 

Predsjednica

Asocijacije HSS SMŽ

Stjepan Radić i HSS

Županijske organizacije HSS

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

Lokalni izbori 2013

Korisni linkovi